Toyota

Samen met Toyota heeft OMG een leadcampagne met e-mailnurtureflow ontwikkeld om e-mail opt-ins te werven. Door deze e-mailflow zijn er meer dan 10.000 leads geworven.

Behoefte Toyota

Als een van de grootste autofabrikanten ter wereld neemt Toyota de taak om het milieu te beschermen uiterst serieus. Daarvoor ontwikkelen zij auto’s die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Dat heeft niet alleen betrekking op de manier waarop ze op de weg presteren, maar ook op het vinden van een schonere en duurzamere manier voor de productie van auto’s en de verwerking ervan aan het einde van hun levenscyclus.

Deze missie wil Toyota aan een zo groot mogelijk publiek overbrengen. OMG heeft voor Toyota een leadcampagne ontwikkeld om prospects hierover te informeren en e-mail opt-ins te werven.

WERKWIJZE OMG
Het wordt als merk steeds lastiger om in contact te komen met je doelgroep. De mediaconsumptie is constant in verandering en het opbouwen van eigen data wordt steeds belangrijker; het zorgt voor 1-op-1 contact met je prospect.
OMG faciliteert hierin door laagdrempelige concepten te ontwikkelen die aansluiten bij de doelgroep. Door vervolgens de leads te engagen (door middel van de juiste content) en te kwalificeren (door middel van de juiste tooling en systemen) levert OMG de leads aan.

De campagne

OMG heeft, in samenwerking met Toyota, een leadcampagne opgestart waarmee de consument kans maakt op een Smart Home Pakket en geïnformeerd wordt over elektrische auto’s. De mail wordt geopend met de vraag ‘Waar of niet waar? De eerste elektrische auto is ruim 100 jaar oud’. Door het stellen van een relatief eenvoudige vraag, is de lezer sneller bereid om één van de twee antwoorden aan te klikken.

Zodra de bezoeker een antwoord kiest maakt hij kans op het Smart Home Pakket, hiervoor hoeft hij alleen nog zijn gegevens in te vullen. Na het invullen van de gegevens ontvangt hij een mail met daarin de aanmeldbevestiging en informatie over de geschiedenis van de elektrische auto. Ook staat er in de mail op welke manier de deelnemer op de hoogte wordt gesteld van de prijs indien hij dit heeft gewonnen. Op de bedankpagina hebben we de deelnemers nog de mogelijkheid gegeven om hun kenteken achter te laten voor gepersonaliseerde informatie. Het was geen verplicht veld, maar toch heeft 63% van de deelnemers dit ingevuld.

Gebruikte verleidingstechnieken
Gamification

Gamification

De game staat centraal in de leadwervingscampagne. Men wordt eigenlijk gelijk gevraagd om de eerste vraag te beantwoorden. Door deze speltechnieken toe te passen creëeren we engagement.Door de te winnen prijs duidelijk te communiceren, worden deelnemers verleid om met het spel mee te doen.

TAB1

Contrast effect

Contrast effect

Door contrasten worden bepaalde elementen extra benadrukt. De rode klikelementen bijvoorbeeld. Maar ook de zwarte blokken. Dit contrast is cruciaal om clicks te genereren en interactie te stimuleren.

Drie dagen na deelname ontvangt men de eerste engagement e-mail. Dit is een e-mail waarbij informatie wordt gegeven over elektrisch en hybride rijden met Toyota. Door de woorden ‘Een nieuw tijdperk’ en ‘Ontdek meer’ wordt de lezer nieuwsgierig gemaakt om verder te lezen. De Wist-u-datjes informeren de lezer op een speelse manier. Binnen de engagement e-mails wordt gerefereerd naar artikelen van De Telegraaf.

Onderwerpsregel: Ontdek alles over elektrisch rijden
Opens: 50,2%
Clicks: 26,5%

Gebruikte verleidingstechnieken
Priming

Priming

Onbewuste prikkels beïnvloeden het (klik)gedrag. De ontvanger wordt getriggerd door de titel en wilt hier meer over weten.

TAB2
Curiosity

Curiosity

Deze is enigszins een open deur, maar wel één van de krachtigste verleidingstechnieken die er zijn. De lezer wordt geprikkeld met de weetjes. De nieuwsgierigheid neemt het dan over en triggert de lezer om door te klikken.

Vier dagen later wordt engagement e-mail 2 verstuurd. Deze mail speelt verder op de nieuwsgierigheid van de lezer. De mail wordt geopend met de zin ‘Ontdek alles over de auto van de toekomst’ en ‘Kunt u zich de auto van de toekomst al voorstellen?’. Hierin worden hybride auto’s als een onbereikbaar doel geschetst. Hoe verder de lezer in de mail is, hoe meer hij erachter komt dat de ‘auto van de toekomst’ juist binnen handbereik is. Binnen de mail wordt ook nog gerefereerd naar een artikel van De Telegraaf, hierin ontdekt de lezer welke auto van de toekomst bij hem past.

Onderwerpsregel: Kunt u zich de auto van de toekomst al voorstellen?
Opens: 41,5%
Clicks: 20,5%

Gebruikte verleidingstechnieken
Chunking

Chunking

Door het opdelen van informatie in verschillende contentblokken, is het voor de ontvanger duidelijk en uitnodigend om te lezen.

TAB3
Priming

Priming

Onbewuste prikkels beïnvloeden het (klik)gedrag. De ontvanger wordt getriggerd door de titel en wilt hier meer over weten. Deze verleidingstechniek komt daarom goed van pas in deze visuele interactieve mail.

De ontvangers hebben nu kennis kunnen maken met de hybride auto’s van Toyota. Ze zijn voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen hiervan, dus nu is het tijd om erachter te komen hoe hybride de lezer zelf is. Deze derde engagement e-mail ontvangt de lezer vier dagen na engagement e-mail 2.
In deze laatste mail staat een korte test voor de lezer klaar, door het beantwoorden van twee vragen komt hij erachter welke auto zijn perfecte match is. Dit kan een Plug-in hybride, elektrische, hybride of waterstof auto zijn. Per type auto staat ook omschreven waarom deze auto het beste bij de lezer past.
Het klikpercentage is bij deze e-mail aanzienlijk hoger dan bij voorgaande mails, dit heeft te maken met het toevoegen van het spelelement. Een spelelement creëert engagement en speelt in dit geval in op de nieuwsgierigheid van de lezer.

Onderwerpsregel: Hoe hybride bent u?
Opens: 38,8%
Clicks: 34,9%

Gebruikte verleidingstechnieken
Gamification

Gamification

Door speltechnieken toe te passen creëer je engagement. In de engagementcampagne kunnen deelnemers ontdekken hoe hybride zij zijn met een leuke interactieve quiz.

TAB4
Curiosity

Curiosity

Deze is enigszins een open deur, maar wel één van de krachtigste verleidingstechnieken die er zijn. De lezer wordt geprikkeld door de vraag in het headerbeeld: ‘Hoe hybride ben jij?’ De nieuwsgierigheid neemt het dan over en triggert de lezer om de test te doen.

Resultaten

Er zijn met deze campagne meer dan 10.000 leads geworven.

De campagne was zeer succesvol. Binnen de campagneperiode van ± 5 weken zijn er meer dan 10.000 leads geworven. Dit komt neer op gemiddeld 285 leads per dag. Daarnaast zijn de open- en klikpercentages van de e-mails erg hoog en heeft 63% van de lezers zijn kenteken ingevuld.

Gemiddeld openpercentage: 42,5%
Gemiddeld klikpercentage: 18,9%

Het gedrag van de deelnemers is gemeten met behulp van COFFEE (Conversion Optimalisation Funnel For Effective Engagement). Dit is een door OMG ontwikkelde analytics tool waarmee realtime gedrag doorgemeten kan worden in de buyer-journey op profielniveau over verschillende conversiekanalen.

Meer weten?
Neem contact met ons op!

Neem contact op  »

Ontdek onze andere cases